Att vara ostadig

Barnet sover i sin säng f n och det känns nästan som att ha utkämpat ett krig, men hon somnade iaf tillslit. Så jag skulle tro att jag har ungefär 10 minuter till på mig att skriva.

Har inte riktigt hunnit känna av status idag än. Något ostadig i måendet. Jag är ju normalt sätt en person som har rätt hög energinivå, tycker om att planera och ser fram emot saker. För snart tre veckor sedan började jag äta Levaxin då det visade sig att min sköldkörtel inte riktigt fungerar som den ska. Det har eller snarare är en tuff tid för oss alla just nu. Jag har oftast ingen energi, sviktar enormt i humöret, orkar inte riktigt träffa folk, är extremt trött och jag som normalt sätt har dåligt tålamod har väl i princip inget tålamod alls nu. Det innebär att stackars A har fått ta ett rätt så tungt lass med att ta hand om vår minsta älskling vilket också leder till att jag ständigt har dåligt samvete.

Så, hypotyreos som det heter. Vad händer egentligen? Man kan väl säga att jag inte känner igen mig själv. Sköldkörteln producerar tydligen inte en viss hormon som den ska och detta kan leda till massor av olika symptom för olika människor. Ganska intressant faktiskt att hormoner kan spela så stor roll.

En bra dag nuförtiden så är jag hyfsat stabil i humöret och känner mig mer som mig själv, kan se fram emot saker och små grejer känns som ja, bara små grejer. Dock blir jag trött mycket snabbare.

En dålig dag så är det mörkt. Kan inte förklara det så jättebra men jag ser liksom inte fram emot någonting, känner uppgivenhet/likgiltighet/ledsamhet, små grejer blir jättestora, lättirriterad och trött (trots att jag kan ha sovit rätt bra).

Nu är det något som har vaknat (yes, var ungefär 10 minuter :-)). Får fortsätta en annan gång. Har iaf tilltro till att medicinen ska fungera, men otåliga jag tycker att det tar för lång tid.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>